Melickerveld, Roermond
Participatie

Melickerveld wordt natuurinclusief

Het natuurlijke ontwerp voor de Roermondse wijk Melickerveld is met interactieve webinars en een enquête voorgelegd aan omwonenden, belangengroepen en belangstellenden. In een slotwebinar vertelden de plannenmakers aan deelnemers welke planaanpassingen en acties daaruit volgen.

Groen raamwerk 

De woningbouwlocatie Melickerveld in het zuiden van Roermond - waar jarenlang over is gesteggeld - krijgt een aangepast natuurlijk ontwerp, opgebouwd vanuit de aanwezige gebiedskwaliteiten. Buro Lubbers landschapsarchitectuur & stedenbouw uit Vught heeft een groen raamwerk ontworpen waarin natuur en woningbouw verenigd worden. Flora en fauna krijgen er ruimte, terwijl er genoeg plek blijft voor de woningbouwafspraken tussen de gemeente Roermond en Leigraaf Midden-Limburg, het samenwerkingsverband tussen woningcorporaties Wonen Limburg, Wonen Zuid en ontwikkelaar JPO.

Participatie

In het voorjaar van 2021 is het nieuwe plan voorgelegd aan omwonenden, belangengroepen en belangstellenden. Vanwege coronamaatregelen gebeurde dit volledig online met webinars en een enquête via de website www.mijnmelickerveld.nl. Tijdens de webinars konden mensen uitgebreid reageren met polls, chats en een evaluatie. In een slotwebinar vertelden de plannenmakers aan deelnemers wat er binnen de randvoorwaarden van een natuurinclusieve woonwijk met de binnengekomen reacties en ideeën wordt gedaan en welke planaanpassingen en acties erop volgen. Alle reacties worden ook behandeld in een uitgebreid verslag.

Stapsgewijze ontwikkeling

Gemeente Roermond en Leigraaf verwachten in 2023 met de realisatie te kunnen starten. Eerst vindt besluitvorming over het raamwerk en het bestemmingsplan plaats door de gemeenteraad. De gasloze wijk wordt organisch en stapsgewijs in maximaal 10 jaar tijd ontwikkeld en gerealiseerd. 

 

 
Melickerveld
Experts gaan online in op ...
Melickerveld
... vragen en wensen van deelnemers ...
Melickerveld
... voor een natuurlijke woonwijk.

Participatie werk

 • Participatie  
  Participatie In dialoog en samenwerking tot betere oplossingen komen die breed worden gedragen.
 • Omgevingscommunicatie  
  Omgevingscommunicatie Maak kennis. Ontdek wat er leeft. Wissel uit. En ontwikkel energie voor nieuwe plannen.
 • Ateliers & panels  
  Ateliers & panels Ontwikkel en toets je plannen op een manier waar iedereen plezier in heeft.
 • Co-creatie  
  Co-creatie Met z’n allen werken aan plan of visie. Ontwerpers geven vorm. Wij faciliteren en houden focus op resultaat.
 • Omgevingsvisie  
  Omgevingsvisie Heel de stad of heel het dorp betrekken bij een toekomstvisie. Hoe doe je dat?
 • Specials  
  Specials ‘Misschien een gekke vraag, maar kan je ons ook helpen met …?’

Contact

Bas Schoemaker
+31 (0)654 234540
info@irisadvies.nl 
Plantsoenstraat 10, 7411 HT Deventer