De gemeente Renkum maakt met de eigenaren van woningen, bedrijfsterreinen en kavels een plan voor de toekomst van de buurtschap Klingelbeek. Iedereen kan hier zijn huidige woon- en bedrijfsactiviteiten voortzetten. Maar hoe kan je (vrijkomende) panden en gronden ontwikkelen voor nieuwe woningen of kleinschalige bedrijvigheid? Hoe zorgen we voor een goede en veilige werk- en leefomgeving? Veel bedrijven en bewoners vragen al jaren om duidelijkheid over de mogelijkheden.
Ontwerpbureau ZUS helpt met het maken van ontwerpen en spelregels. Bas Schoemaker en Patricia Wiebinga van Iris advies leiden de gesprekken. De toekomstvisie en de spelregels vormen de basis voor een nieuw omgevingsplan. Binnen de kaders kunnen eigenaren dan zelf initiatieven realiseren. In de bijeenkomsten werkten eigenaren in steeds wisselende groepen aan een spelregelkaart: deze beschrijft wat waar mogelijk wordt voor zaken als woningbouw, bedrijvigheid, verkeer, groen en openbare ruimte. De spelregels worden gezamenlijk opgesteld. Minderheidsstandpunten worden gerespecteerd en opgenomen in het eindverslag. Uiteindelijk beslist de gemeenteraad van Renkum over de toekomstvisie en de spelregels.
In Wageningen doen bewoners als leden van projectgroep mee aan de wijkvisie.
Werken aan een toekomstvisie met spelregelkaatrt voor buurtschap Klingelbeek
Ondernemers van Dieversluis maakten samen met de provincie Drenthe en de gemeente Westerveld een visie voor het sluisgebied.
Intensieve participatie leidt tot een breed gedragen visie op de herontwikkeling van een uitgestrekte Eindhovense beeldbuisfabriek.
Gemeente, ontwikkelaar, bewoners en onernemers werken aan een gebiedsvisie voor Backer+Rueb.
Uit co-creatie komen drie scenario’s voor de Oostelijke Waalkade in Nijmegen. Inwoners kiezen een groene toekomstvisie.
Bas Schoemaker
+31 (0)654 234540
info@irisadvies.nl
Plantsoenstraat 10, 7411 HT Deventer